Watsapp de gemeente.

Gemeente Stichtse Vecht is nu ook via de populaire berichtendienst WhatsApp bereikbaar. Inwoners en ondernemers die een vraag willen stellen aan de gemeente kunnen in het vervolg ook contact opnemen via het WhatsApp-nummer 06 13 53 45 89. Naast WhatsApp is de gemeente ook bereikbaar per e-mail en post, sociale media als Twitter en Facebook, telefoon en (op afspraak) bij de publieksbalies.
Wethouder Eric Balemans van dienstverlening: “We willen inwoners en ondernemers zo makkelijk en snel mogelijk van dienst zijn. Door gebruik te maken van WhatsApp spelen we in op de behoefte van inwoners om op een laagdrempelige manier online contact ons te hebben. De kracht van WhatsApp is, dat het een snel middel. Iemand die de gemeente appt verwacht spoedig een reactie. Daar gaan we dan ook voor zorgen. ”
Inwoners en ondernemers kunnen wanneer het ze uitkomt een WhatsApp-bericht sturen. Met een foto of video kunnen ze bovendien hun vraag verduidelijken. De gemeente beantwoordt vragen die binnenkomen via WhatsApp op werkdagen tijdens kantooruren van 8.30 tot 17.00 uur.
Burgemeester Marc Witteman heeft communicatie in zijn portefeuille: “We willen aansluiten bij die communicatiekanalen waar onze inwoners, ondernemers en de media gebruik van maken. Dan mag WhatsApp waar miljoenen Nederlanders dagelijks informatie op delen niet ontbreken. We gaan WhatsApp steeds vaker als communicatiekanaal gebruiken. Zo starten we met het actief informeren van de media via WhatsApp als extra service. Een van de vernieuwingen in ons persbeleid.”
De introductie van WhatsApp als nieuw dienstverlenings- en communicatiekanaal komt voort uit het actieprogramma online communicatie 2016-2019 en het persbeleid die beide in februari van dit jaar door het college zijn vastgesteld.